Praktijkinformatie

POH-GGZ

POH-GGZ staat voor praktijkondersteuner van de huisarts geestelijke gezondheidszorg. De POH-GGZ en de huisarts werken samen bij het behandelen en begeleiden van mensen met psychische en (psycho)sociale klachten. Dit zijn bijvoorbeeld klachten zoals stress, somberheid, angsten, burn-out of verslaving.

Met een POH-GGZ in de praktijk is het mogelijk om snel en laagdrempelig aan de slag te gaan met psychische en (psycho)sociale klachten. De POH-GGZ heeft kennis van en ervaring in de geestelijke gezondheidszorg en is speciaal opgeleid om mensen met psychische klachten te begeleiden. 

De POH-GGZ maakt met u een inventarisatie van uw klachten en problemen. In bepaalde gevallen is een kortdurende behandeling of ondersteuning bij deze klachten binnen de huisartsenpraktijk mogelijk. In andere gevallen wordt gekeken hoe en waar de klachten elders het beste opgepakt kunnen worden. Dit betekent dat u wordt doorverwezen naar een andere hulpverlener of instelling (zoals maatschappelijk werk, een psychologenpraktijk of een GGZ-instelling).

De taken van de POH-GGZ zijn dus (o.a.):

  • Het verhelderen van problemen;
  • Het geven van advies over behandeling en verwijzing;
  • Kortdurende begeleiding in de huisartsenpraktijk;
  • Behandeling door middel van e-health (online ondersteuning, informatie, oefeningen en vragenlijsten)

Bloed prikken op de Praktijk

Bloed prikken geschiedt op onze eigen huisartsenpraktijk.
Vergeet niet om een geldig bewijs van de zorgverzekeraar (ponskaartje), een geldig legitimatiebewijs en het laboratoriumformulier (meegekregen van de huisarts) mee te nemen.
.
Voor sommige onderzoeken (suiker, cholesterol) is het van belang dat u nuchter bent, d.w.z. dat u vanaf 22.00 uur de avond tevoren niets meer mag eten of drinken (behalve water).
.
Om bloed te laten prikken bent u iedere werkdag welkom tussen 07.00 en 08.00 ‘s ochtends.

Meer informatie? Thuisarts.nl!

Kijk voor meer informatie op www.thuisarts.nl. Thuisarts.nl is bedoeld voor mensen die informatie zoeken over gezondheid en ziekten. U kunt de informatie op de website gebruiken:

  • om gezond te blijven;
  • om klachten zelf aan te pakken;
  • als u zich afvraagt wanneer u naar de huisarts moet gaan;
  • als u zich wilt voorbereiden op een gesprek met uw huisarts;
  • als u de uitleg en adviezen nog eens na wilt lezen na een bezoek aan uw huisarts;
  • als u op zoek bent naar meer informatie over een onderwerp.

Huisartsen gebruiken Thuisarts.nl als ondersteuning bij hun voorlichting aan patiënten voor, tijdens en na het consult.

thuisarts
thuisarts
reisprik

Op reis? Kijk op Reisprik.nl

Reisprik is een landelijk netwerk van gespecialiseerde huisartsenpraktijken voor reizigersadvisering en vaccinatie. Opgericht in 2009 bestaat het netwerk ondertussen uit meer dan 90 praktijken verspreid over heel Nederland. Van de bij Reisprik aangesloten praktijken mag u kwaliteit en service verwachten. Zo kunt u via internet uw afspraak maken, kunt u snel terecht en wordt u vakkundig geadviseerd. Ook bij terugkomst kunt u bij vragen rekenen op ondersteuning. Kijk voor meer informatie op www.reisprik.nl

reisprik logo

Keuring

Indien u een rijbewijs-, sport- of duikkeuring nodig heeft, kunt u een afspraak maken met de huisarts. U dient de voorzijde van het keuringsformulier vooraf in te vullen en te ondertekenen en een urinemonster mee te nemen naar de keuring.

Keuring vindt plaats op afspraak, u kunt hiervoor contact opnemen met de praktijk.

rijbewijskeuring
Translate »